Portugees Rui Costa wint de bergrit in Abu Dhabi na beklijvend sprintje met twee

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Portugees Rui Costa wint de bergrit in Abu Dhabi na beklijvend sprintje met twee

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde etappe in de Ronde van Abu Dhabi is gewonnen door de Portugees Rui Costa. De voormalige wereldkampioen bleef op de slotklim zijn medevluchter Ilnur Zakarin voor na een sprintje.

De vier onbekende namen Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Simone Andreetta (Bardiani), Pavel Brutt (Gazprom-RusVelo) en Stephen Clancy (Novo Nordisk) zorgden voor de traditionele vlucht van de dag. Hun voorsprong werd echter nooit meer dan 5 minuten, dankzij het werk van Trek-Segafredo voor kopmannen Mollema en Contador.

Nog voor de bijna 11 kilometer lange slotklim naar Jabel Hafeet was alles opnieuw samen. Rui Costa demarreerde en kreeg Ruben Fernandez en Manuel Senni mee. Die twee moesten de Portugees laten gaan en de Rus Ilnur Zakarin kwam vooraan aansluiten. De Nederlanders Dumoulin en Mollema zetten de jacht nog in op het duo, maar kwamen te laat.

Sprint met twee

Rui Costa zette de sprint perfect in en kwam als eerste uit de laatste bocht. Het volstond voor de overwinning. De Portugees is na zijn triomf ook de nieuwe leider in het algemene klassement. Hij heeft een voorsprong van 4 seconden op Ilnur Zakarin en 16" op nummer drie Tom Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties