Van Avermaet over de favorieten: "Het is al enkele jaren geleden dat ik hem eind februari al zo goed zag"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet over de favorieten: "Het is al enkele jaren geleden dat ik hem eind februari al zo goed zag"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet staat in de Omloop als uittredend winnaar met het nummer één op zijn rug aan de start. Toch ziet de BMC-renner met Peter Sagan één grote favoriet voor winst, al denkt hij dat Tom Boonen ook een rol zal spelen.

"Ik heb geen pijn meer", bevestigt Greg Van Avermaet. "En ook die achterstand is na de Ronde van Oman ferm verminderd. Ik heb de goede vorm te pakken. Mijn topvorm is er nog niet. Ik mis nog enkele procentjes, maar dat geldt voor iedereen, denk ik. Vorig jaar voelde ik mij in de laatste 25 kilometer ook niet goed, maar ik won wel."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik de finale kan rijden, en mee kan doen voor de zege"

En dus hoopt de olympische kampioen meteen te schitteren in de eerste klassieker van het seizoen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik de finale kan rijden, en mee kan doen voor de zege", klinkt het in HNB. Wie ziet Van Avermaet zelf als de grote favorieten voor winst in de Omloop? "Vanmarcke, Benoot en Naesen rijden heel sterk."

"Ik zag in Oman ook een goede Boonen. Het is al enkele jaren geleden dat ik hem eind februari al zo goed zag. Hij zal ook zeer gemotiveerd zijn, zeker omdat het binnen 40 dagen voorbij is", aldus de BMC-renner, die wel één naam helemaal bovenaan zijn lijstje zet. "Sagan wordt de te kloppen man", weet Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties