Van Avermaet triomfeert opnieuw, maar bekent: "Ik was zeker niet de sterkste"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Van Avermaet triomfeert opnieuw, maar bekent: "Ik was zeker niet de sterkste"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vooraf waren er toch wat twijfels omtrent Greg Van Avermaet, maar die werden in de Omloop Het Nieuwsblad helemaal weggenomen. De olympische kampioen was voor het tweede jaar op rij de beste in Gent.

"Ik kende de sprint van vorig jaar en ik ben van mijn eigen sterkte uitgegaan", zei Van Avermaet voor de camera's. "Dit is een sprint die mij enorm goed ligt. Ik was zeker niet de sterkste, maar ik heb de sprint wel gewonnen. Het was voor Sep (Vanmarcke) en mij even bijten, maar daarna ben ik erdoor gekomen."

Van Avermaet begon met heel veel vertrouwen aan de sprint en klopte net als vorig jaar Sagan. "Ik had heel veel kans in de sprint en heb het mooi kunnen afwerken", vervolgt de BMC-renner, die met Vanmarcke en Sagan had afgesproken om tot in Gent samen te blijven. "We gingen tot in Gent samen rijden en dan sprinten."

"De Ronde? Dat blijft het grote doel, maar als alles goed gaat heb ik daar een grote kans" - Van Avermaet

"Iedereen moest zijn werk doen. Maar dit is een geweldig gevoel. Vorig jaar was al een grote zege, dat hoopte ik dit jaar opnieuw te doen. Het is altijd leuk om je eerste thuisrace te winnen. Voor mij is het de perfecte start van het seizoen. De Ronde? Dat blijft het grote doel, maar als alles goed gaat, heb ik daar een grote kans", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties