"Van mij mag mijn nieuwe sponsor gerust een sympathieke Chinees zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Van mij mag mijn nieuwe sponsor gerust een sympathieke Chinees zijn"

Patrick Lefevere zijn renners zijn nog tot eind dit jaar zeker van een contract bij Quick-Step Floors, maar over de toekomst is er nog niets bekend. Er werden namelijk nog geen nieuwe deals met sponsors beklonken.

"Misschien is het schijn, hé? Maar neen, op dit moment heb ik niets", aldus Lefevere. "Er zijn natuurlijk wel mensen die vragende partij zijn. Specialized wil graag doorgaan, maar ook andere fietsconstructeurs zijn geïnteresseerd. En dan heb je ook nog de categorie curieuzeneuzen, die alleen maar willen weten wat dat nu eigenlijk kost."

Bovendien heeft de ploegmanager van Quick-Step Floors al enkele 'vreemde' investeerders gezien. "En ook nog een hele lading - euh - ik zal het niet-zo-solvabele-mensen noemen. Mannen die goochelen met investeringsfondsen uit één of ander vreemd land. Zo heb ik er al twee moeten afschudden", zegt hij in HNB.

"Het wielrennen is de afspiegeling van de globale economie" - Patrick Lefevere

Lefevere heeft de laatste jaren altijd met lokale sponsors gewerkt. "Tot dusver heb ik altijd gewerkt met mensen in een cirkel van twintig kilometer rond mij. Ik ben niet blind: het wielrennen is de afspiegeling van de globale economie."

"China heeft de helft van Afrika gekocht, de Arabieren hebben de helft van het voetbal in hun bezit. Van mij mag mijn nieuwe sponsor gerust een sympathieke Chinees zijn", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties