Lefevere na openingsweekend: "We gaan niet flauw doen, dit komt allemaal ongelegen"

Redactie
| 4 reacties
Lefevere na openingsweekend: "We gaan niet flauw doen, dit komt allemaal ongelegen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij had er nochtans veel van verwacht, maar het werd een openingsweekend in mineur voor Tom Boonen. Bij Quick-Step Floors blijft iedereen kalm, het is tenslotte nog lang tot Roubaix, maar Patrick Lefevere maakte zich toch wat zorgen.

Lefevere ging de zieke Boonen zondagochtend opzoeken in zijn kamer. "Tom zegt altijd dat het allemaal niet erg is", opent Lefevere in HNB. "Maar er plakken toch al vier pleisters op zijn lijf: twee op zijn heup, één op zijn elleboog en één op zijn knie. We gaan niet flauw doen, dit komt allemaal ongelegen. Het is toch allemaal wat veel, ja."

'Vijf zware kloppen op de lever'

"We gaan niet zeggen dat Tom knock-out is, maar vergelijk het met een bokser die vijf zware kloppen op de lever heeft geïncasseerd. Tirreno wordt nu belangrijk”, vervolgt de ploegmanager. "Net als de koerskilometers van Milaan-Sanremo. En met Gent-Wevelgem en Harelbeke kan hij er dan nog eens 450 kilometer bij doen op drie dagen."

Lefevere wist wel te zeggen dat de moraal van zijn kopman zeker niet aangetast is. "Het weegt natuurlijk een beetje", bekent Lefevere. "Tom kent zijn lichaam, maar had zich graag eens gemeten met de rest. Maar hij blijft een eeuwige optimist, zo heb ik hem altijd gekend. Tom blijft nooit in de touwen hangen, dat zal ook nu zijn redding zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties