Tevreden Van Avermaet na openingsweekend, maar toch: "Dat kloofje met Sagan moet nog dicht"
Redactie
| 0 reacties
Tevreden Van Avermaet na openingsweekend, maar toch: "Dat kloofje met Sagan moet nog dicht"

Voor het tweede jaar op rij de Omloop winnen en 7e worden in Kuurne-Brussel-Kuurne. Je kan het voorjaar slechter starten. Greg Van Avermaet is een tevreden man na het openingsweekend, al geeft hij toe dat de topvorm er nog niet is.

"Mijn beste openingsweekend ooit", zei Van Avermaet na de wedstrijd, al baalde hij toch ook wel. "Onze 'move' op de Kwaremont was prima. Daarna lieten we ons té makkelijk ringeloren. Toen Jasper Stuyven ging, hebben we iets te lang gewacht. Zonde. Want ik voelde me goed genoeg om mee te schuiven."

Liever Omloop dan Kuurne

Al was een tweede zege in de Omloop belangrijker voor de olympische kampioen dan winst in Kuurne. "Ook al geef ik toe dat ik liever voor de tweede keer de Omloop win dan voor de eerste keer Kuurne", aldus de BMC-renner in HLN.

De basis is er bij Van Avermaet. De komende dagen rijdt hij Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. "De koersen die ik nog nodig zal hebben om top te zijn. Want ik geef toe: er is er op dit moment nog één net iets sterker. Ook zaterdag. Dat kloofje met Sagan moet nog dicht", besluit een ambitieuze Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties