Van Avermaet, Sagan en Vanmarcke mogen zich dan toch nog aan een sanctie verwachten
Redactie
| 40 reacties

Van Avermaet, Sagan en Vanmarcke krijgen mogelijk boete na rijden op voetpad in Omloop Het Nieuwsblad

Van Avermaet, Sagan en Vanmarcke mogen zich dan toch nog aan een sanctie verwachten

Na de Omloop Het Nieuwsblad was er toch wat heisa over het dat de koplopers (en nog heel wat renners) op het voetpad reden. Volgens UCI-commissaris Guy Dobberlaere kunnen de renners in kwestie een boete krijgen.

"De brave renners zijn op de kasseien gebleven en de "stoutere" renners hebben van de situatie geprofiteerd om op het fietspad te rijden", opent Dobbelaere bij Sporza. "Uitsluiting zou kunnen wanneer ze derden in gevaar brengen. Dat is mijns inziens niet gebeurd zaterdag. Iedereen moet toegeven dat de sterkste drie in de wedstrijd ook de eerste drie in de uitslag waren."

En dus was uitsluiting een te zware functie volgens Dobbelaere. "Die renners uit koers nemen voor een dergelijk feit zou misschien te zwaar geweest zijn", klinkt het. "Als we ze er allemaal zouden uitgezet hebben, waren er nog tiental renners in koers". Maar er kan wel nog een boete komen zegt de UCI-commissaris.

'Rapport opgesteld'

"Het reglement zegt dat renners een boete kunnen krijgen als ze op een afgescheiden fietspad rijden. Er is een rapport opgesteld en dat is naar de UCI gestuurd. Die beslist nu of dat al dan niet naar de disciplinaire commissie zal gaan. Dat kan wel nog een staartje krijgen. De namen van de renners hebben daarbij geen belang, het gaat om het principe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties