"Wat ik Cancellara gezegd heb? Dat hij content mag zijn dat hij gestopt is"
Redactie
| 0 reacties

Greg Van Avermaet heeft erg afgezien in Strade Bianche

"Wat ik Cancellara gezegd heb? Dat hij content mag zijn dat hij gestopt is"

Zijn tweede plaats in de Strade Bianche leverde hem ook een tweede plek op in de ranking van de WorldTour. Toch was het voor Greg Van Avermaet de zwaarste editie die hij ooit heeft gereden van de klassieker.

De conditie van Van Avermaet gaat duidelijk in stijgende lijn. "Ik voelde mij goed. Na de Omloop Het Nieuwsblad heb ik een week genomen om te herstellen en dat merkte ik", doet Van Avermaet zijn verhaal. "Al was dit wel de zwaarste editie die ik al ooit gereden heb." Drievoudig winnaar Fabian Cancellara kwam de BMC-renner feliciteren met zijn prestatie.

"Wat ik hem gezegd heb? Dat hij content mag zijn dat hij gestopt is. Ik heb hier al veel afgezien, maar dit topt toch de lijst. Zo traag heb ik die laatste klimmetjes nog nooit opgereden", zegt de olympische kampioen. "Het kwam door de regen en de wind. Op de grindstroken was het echt gevaarlijk. Ik heb twee keer echt chance gehad bij een valpartij."

"Gevolg was dat iedereen op 70 kilometer van de finish al à bloc zat"

En dan was er nog één ploeg die de koers helemaal op zijn kop zette. "Maar ook door Lotto-Soudal, dat de koers al op de vijfde strook helemaal openbrak. Op 120 kilometer van de finish alstublieft. Gevolg was dat iedereen op 70 kilometer van de finish al à bloc zat. Plus: normaal heb je dan nog ploegmaats om je te beschermen", aldus Van Avermaet in HNB.

'Als idioten'

"Nu was het dan al man-tegen-man. Op zeker ogenblik sprong iedereen als idioten in het rond. Het was demarreren, stoppen, weer aanvallen, weer inhouden… Maar dat doet je nog sneller dood. En dan zie je dat je een beetje geluk moet hebben om op het juiste moment weg te geraken. Die meeval had Kwiatkowski. Hij was niet sterker dan Stybar, Tim of ik, maar hij kon wel dat kloofje slaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties