De Gendt niet tevreden na teamorders: "Het is beter dat ik 'efkes' zwijg"

Redactie
| 9 reacties
De Gendt niet tevreden na teamorders: "Het is beter dat ik 'efkes' zwijg"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een renner van Lotto Soudal was niet zo tevreden na de laatste etappe in Parijs-Nice. Thomas De Gendt zat mee in de juiste ontsnapping van de dag, maar moest zich laten uitzakken om kopman Tony Gallopin bij te staan.

"Het is beter dat ik efkes zwijg, want ik ben niet zo content", zei Thomas De Gendt vlak na de finish. De reden daarvoor was het feit dat De Gendt zich moest laten uitzakken in de slotrit. Hij zat mee in de juiste ontsnapping met latere winnaar David De la Cruz, maar moest uiteindelijk kopman Tony Gallopin helpen. De Fransman werd 10e in het eindklassement.

'Beste drie waren weg'

Ploegleider Herman Frison legde de tactiek uit bij HLN. "Als hij op een bepaald moment zou kunnen winnen, zullen we hem niet laten wachten. Maar dat moment was niet daar. De drie besten waren weg, dan moet je eerlijk zijn", klinkt het.

"We zijn naar hier gekomen om onze doelen te halen: een ritzege en top tien voor Gallopin. Ik kan niemand iets verwijten, ook niet dat Gallopin een mindere dag heeft. Dat hoort erbij. Ook Greipel heeft zich helemaal opgeofferd voor Gallopin. Ik blijf dus achter mijn keuze staan", besluit Frison.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties