Ex-ploegmaat over trainen met Boonen: "Dan stopte Tom bij een bakker en haalde hij worstenbroodjes"

Redactie
| 9 reacties
Ex-ploegmaat over trainen met Boonen: "Dan stopte Tom bij een bakker en haalde hij worstenbroodjes"

Samen hebben ze tonnen ervaring en trainen ze al 12 jaar lang samen. Maar Maarten Wynants en Tom Boonen zijn naast trainingsmaatjes ook goede vrienden. De renner van LottoNL-Jumbo kwam met nog een leuk verhaal over worstenbroodjes.

"Ik train al twaalf jaar lang met Tom", opent de Limburger in HNB. "Ik herinner me de eerste keer heel goed, hij was ontzettend vriendelijk. Toen hij in Balen bij hem thuis afdraaide, vroeg hij of ik nog iets nodig had om naar Helchteren door te rijden. Een bidonnetje of een reepje energie. Dat is me bijgebleven: zo'n kanjer die zo bezorgd was om een neoprof."

Géén rijsttaartje

Die vriendelijkheid is iets wat Boonen typeert. "Zo is hij. Vriendelijk en open met iedereen. We gingen vaak trainen. Soms hing ik geplooid tussen mijn fietskader, maar soms hij ook hoor. Al was het ook dikwijls lachen op training. Dan stopte Tom bij een bakker en haalde hij worstenbroodjes - normaal pak je hooguit een rijsttaartje en wat water bij de bakker."

Maar Boonen vond het een ideaal 'trainingsmiddel'. "Hij beweerde dan heel serieus dat dat het beste was om goed te trainen. Van die goede, vette broodjes! En at die dan ook smakelijk op. Je had ons gezicht moeten zien. Sindsdien was dat onze vaste practical joke, telkens we bij een bakker stopten", besluit Wynants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties