"Misschien moeten ze een aparte categorie voor Sagan maken, dan heeft de rest ook een kans"

Redactie
| 6 reacties
"Misschien moeten ze een aparte categorie voor Sagan maken, dan heeft de rest ook een kans"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede ritzege van Peter Sagan in Tirreno-Adriatico heeft opnieuw voor heel wat lof gezorgd. De wereldkampioen kwam ook in een erg zware etappe boven water en liet iedereen de achterkant van zijn wiel zien.

Ploegleider Marioi Aerts van Lotto Soudal vond het indrukwekkend. "Een klim van 18 procent en hij lijkt rond te rijden op een piste", aldus Aerts. Hij werd gesteund door Mathieu Stuyven, vader van Jasper. "Misschien moeten ze een aparte categorie voor hem maken, dan heeft de rest ook een kans", klinkt het in HNB.

"Indrukwekkend. En ik dacht nog wel dat hij niet supergoed was", zei grote rivaal Van Avermaet, die nochtans ook een meer dan degelijke klimmer is. Van Avermaet zelf zal starten in de Amstel, maar dat is de Slovaak niet van plan. "Als je de Ronde en Roubaix doet, is het gewoon heel moeilijk om de Ardennenklassiekers erbij te nemen", aldus Sagan.

"Als je de Ronde en Roubaix doet, is het gewoon heel moeilijk om de Ardennenklassiekers erbij te nemen"


​"Het is het één of het ander. Akkoord, vroeger deden renners het wel, maar dat was een ander wielrennen. Het niveau lag lager, er waren maar 200 renners die gewoon alle koersen reden. Misschien dat ik er ooit anders over denk - als ik de Ronde of Roubaix moe zou worden - maar dat zie ik niet snel gebeuren", besluit Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties