Ook Chris Froome komt in navolging van ploegmaats met reactie over geplaagde Brailsford

Redactie
| 0 reacties
Ook Chris Froome komt in navolging van ploegmaats met reactie over geplaagde Brailsford

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorige week kwamen de renners van Team Sky openlijk met steunbetuigingen voor hun geplaagde teammanager Sir Dave Brailsford. Eén renner deed dat niet: Chris Froome. Al heeft ook hij nu zijn steun uitgesproken.

"Dave Brailsford creëerde één van de beste sportteams in de wereld. Zonder Dave B, is er geen Team Sky", laat Froome nu weten. "Hij heeft me de laatste zeven jaar gesteund en ik kan niet dankbaar genoeg zijn voor de kansen en de ervaringen die ik heb gekregen. Zoals hij zelf al aangaf zijn er fouten gemaakt."

"Maar er werden protocols opgemaakt om te vermijden dat zo’n fouten ooit nog zullen worden gemaakt", citeert HNB de Tour-winnaar. Eerder hadden ook Geraint Thomas, Sergio Henao, Wout Poels en heel wat anderen hun steun op sociale media getoond.

"Ik ben enorm ontgoocheld in de manier waarop Team Sky door de media werd behandeld"

Al is Froome wel teleurgesteld waarop zijn ploeg behandeld is de laatste weken. "Ik ben enorm ontgoocheld in de manier waarop Team Sky door de media werd behandeld. Aan de andere kant kan ik volledig begrijpen waarom mensen zich in de steek gelaten voelen door de manier waarop de situatie werd afgehandeld. We moeten beter doen."

"Ik wil me daarom verontschuldigen namens mijzelf en de andere renners van Team Sky, die hartstochtelijk voor deze propere sport leven. Ik geloof in de mensen om me heen, en wat we aan het doen zijn. Ik weet dat het enige tijd zal duren om het vertrouwen te herstellen, maar ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat dat gebeurt", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties