Ook Van Avermaet onder de indruk: "Ik schrik er zelfs een beetje van"

Redactie
| 0 reacties
Ook Van Avermaet onder de indruk: "Ik schrik er zelfs een beetje van"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks het feit dat hij met twijfels aan de Tirreno-Adriatico begon, is Peter Sagan helemaal klaar voor de komende klassiekers. Dat zag ook zijn grote concurrent Greg Van Avermaet, die meer had verwacht van de etappe van zondag.

"Ik had het eerlijk gezegd niet zo zwaar verwacht", bekent Van Avermaet in HLN. "De hele dag ging het onophoudelijk op en af. Het speelt normaal gezien in mijn voordeel. Nu voelde ik dat ik enkel kon volgen. Meer niet. Ik begreep al heel snel dat ik niet zou meespelen voor de ritzege. Die verwachting kwam ook uit."

En dan was er natuurlijk nog de glansprestatie van grote rivaal Peter Sagan. "Hij gaf me onderweg geen al te beste indruk. Wellicht slaagde Peter er wél in om zich vast te bijten in het spoor. Waarop hij zelf ging aanvallen en op de koop toe de spurt nog won. Indrukwekkend. Ik schrik er zelfs een beetje van. Er past maar één woord bij: chapeau."

"Dit was een prima test en de beste voorbereiding op wat volgt" - Greg Van Avermaet

Maar Van Avermaet is tot dusver tevreden met zijn Tirreno-Adriatico. "Ik ben tevreden met hoe het loopt. Dit was een prima test en de beste voorbereiding op wat volgt. Ik voel me uitstekend en blijf keurig op schema zitten. De zegekansen in deze Tirreno zijn op."

"Maandag nog veilig doorkomen en dinsdag een zo goed mogelijke tijdrit rijden in San Benedetto. Dan zal het tijd zijn om te recupereren. En vol vertrouwen vooruit te blikken naar Milaan-Sanremo en mijn Vlaamse klassiekers", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties