Analyse Patrick Lefevere heeft goud in handen met nieuwe wonderboy van Quick.Step Floors
Redactie
| 8 reacties
Patrick Lefevere heeft goud in handen met nieuwe wonderboy van Quick.Step Floors

Julian Alaphilippe werpt zich na zijn sterke prestaties in Parijs-Nice meer en meer op als één van de grootste wielertalenten op aarde. Sterk bergop, flamboyant en toch ook een béétje glamour. Maar vooral een ijzersterke coureur.

Philippe Gilbert, nochtans de nieuwkomer bij Quick.Step Floors, lijkt nieuwe wonderboy Julian Alaphilippe meteen onder zijn hoede te hebben genomen. Niet toevallig. Beide renners lijken niet alleen qua uiterlijk op elkaar, ook qua rijstijl. En dat Patrick Lefevere met de nog altijd maar 24-jarige Fransman goud in handen heeft, lijkt meer dan duidelijk.

De grote doorbraak van Alaphilippe kwam er in 2015 na een erg sterk voorjaar in de Ardennen. Het begon twijfelachtig met een 17e plek in de Brabantse Pijl. Enkele dagen later werd Alaphilippe 7e in de Amstel Gold Race, maar daarna kwam hij helemaal boven water met een 2e plek in de Waalse Pijl én in Luik-Bastenaken-Luik.

2016 was het jaar van de bevestiging. Een jaartje ouder en dus ook normaal een jaartje sterker. 8e in de Brabantse Pijl, 6e in de Amstel Gold Race en opnieuw 2e op de Muur van Hoei. In Luik was er door de weersomstandigheden sprake van een heroïsche editie. Daar moest de Fransman het doen met een 23e plek.

Later deed Alaphilippe ook nog van zich spreken met eindwinst in de Ronde van Californië. Het seizoenseinde leverde ook nog enkele opmerkelijke prestaties op. Een 6e plek in de Dauphiné, 4e in de wegrit van de Olympische Spelen en een zilveren plak op het EK in Plumelec.

Op naar glansprestatie in Ardennenluik?

Maar dit jaar liet Alaphilippe zich dus ook opmerken in Parijs-Nice. Drie dagen de gele leiderstrui, maar de echte bergritten waren net iets té zwaar voor Alaphilippe. Eén ding is duidelijk: de nieuwe wonderboy van Patrick Lefevere zal schitteren in de Ardennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties