'Afscheidsfeest van Tom Boonen vroeger georganiseerd voor... Peter Sagan'

Redactie
| 12 reacties
'Afscheidsfeest van Tom Boonen vroeger georganiseerd voor... Peter Sagan'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 29 april neemt Tom Boonen, enkele weken na zijn laatste wedstrijd in Roubaix, helemaal afscheid van zijn talrijke fans. In en rond het Zilvermeer in Mol wordt er een wedstrijd georganiseerd en daar komen heel wat grote namen op af.

Eigenlijk was de wedstrijd en het feest gepland voor zondag 30 april, maar dan kon er één opmerkelijke gast niet bij zijn: Peter Sagan. Boonen wilde de tweevoudige wereldkampioen er absoluut bij en daarom wordt het feest een dag vroeger georganiseerd.

"De wereldkampioen moet maandag in Duitsland aan de slag en kan daarom zondag niet komen", aldus organisator Koen Monu in HNB. "We hebben dan snel beslist om de wedstrijd een dag te vervroegen, want Tom wilde Sagan er ook absoluut bij. Hij is een sympathieke renner en populair bij het grote publiek."

5300 tickets verkocht

Er zijn in totaal 20.000 tickets voor het afscheid van Boonen. 5.300 zijn er daarvan al verkocht. "Dat is geen overrompeling, maar we zijn er wel tevreden mee. Momenteel ligt de focus in de pers nog op zijn prestaties en niet zozeer op zijn afscheid. We verwachten dat de Vlaamse voorjaarsklassiekers nog voor een serieuze boost gaan zorgen in de verkoop", besluit Monu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties