Belgisch kampioen Gilbert met vertrouwen naar eerste Monument: "Er is geen garantie op een goed resultaat"

Redactie
| 4 reacties
Belgisch kampioen Gilbert met vertrouwen naar eerste Monument: "Er is geen garantie op een goed resultaat"

Zaterdag staat Philippe Gilbert inmiddels voor de 13e keer aan de start van Milaan-Sanremo. De renner van Quick-Step Floors komt met een goed gevoel uit Parijs-Nice en is dus helemaal klaar voor La Primavera.

Vorig jaar werd Gilbert ziek in Parijs-Nice en kwam hij niet aan de start in Milaan. Dit seizoen loopt het beter. "Het gevoel is nu veel beter uiteraard, alles gaat goed. Milaan-Sanremo is moeilijk te voorspellen", opent Gilbert. "Soms voelde ik me middelmatig en reed ik toch een mooie wedstrijd. Soms voelde ik me goed en bakte ik er niks van. Er is geen garantie op een goed resultaat."

Snelle jongens

In principe zijn de sprinters aan zet in het eerste Monument van het seizoen. "De echt typische sprinters overleven de hellingen misschien niet, maar ik heb toch de indruk dat ze allemaal beter klimmen in vergelijking met vroeger. Jongens als Degenkolb en Kristoff: ze geraken allemaal over die bergjes en wonnen er de voorbije jaren", aldus de renner in HLN.

Bij Quick-Step Floors kan men ook op de snelle Colombiaan Fernando Gaviria rekenen. "Ik heb nog niet met hem samen gereden, maar hij is een talent. Dat staat vast. We trekken met een sterke ploeg naar daar en over tactiek zullen we het zeker nog hebben", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties