Duidelijke taal van Boonen: "Het zal voor Sagan heel moeilijk worden om een klassieker te winnen"

Redactie
| 38 reacties
Duidelijke taal van Boonen: "Het zal voor Sagan heel moeilijk worden om een klassieker te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan zit in topvorm en is in de ogen van veel collega's de topfavoriet voor de koersen in het voorjaar. Ook Tom Boonen is onder de indruk, al weet de ervaren rot één ding: Sagan is niet onklopbaar.

En daar heeft volgens Boonen vooral de ploeg van Sagan mee te maken. "Peter is momenteel de beste, maar het zal voor hem heel moeilijk worden om een klassieker te winnen", opent Boonen in HNB. "Hij is de beste, maar heeft niet de sterkste ploeg. Daar moeten we eerlijk in zijn. BORA-hansgrohe is goed, maar jullie kunnen ook rekenen, toch?"

Het zal dus van veel teams de strategie zijn om Sagan te isoleren. "Hij is de te kloppen man. Dus zal ook iedereen dezelfde strategie en hetzelfde doel hebben: hem isoleren en los rijden. Ik verwacht zo heel open wedstrijden, met een finale die veel vroeger begint."

"De kans blijft altijd groter dat je niet wint dan dat je wel wint"

"Niemand is onverslaanbaar. Dat is eigen aan de koers: je mag de beste renner van de wereld zijn en in je beste vorm ooit verkeren, de kans blijft altijd groter dat je niet wint dan dat je wel wint. Natuurlijk heeft iedereen gezien hoe Sagan hier rondvloog. Dus weet iedereen wel dat je een plan nodig hebt om hem te kloppen", besluit Boonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties