Gent-Wevelgem volgt Jacky Durand en treft maatregelen om veiligheid coureurs te verbeteren

Redactie
| 1 reacties
Gent-Wevelgem volgt Jacky Durand en treft maatregelen om veiligheid coureurs te verbeteren

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gent-Wevelgem wil er alles aan doen om de veiligheid van de renners hoog in het vaandel te dragen. Daarom werd de bevoorradingszone van de Vlaamse semi-klassieker aangepast.

Gent-Wevelgem wil minder chaos in de bevoorradingszone en daarom wordt er een ander systeem gehanteerd. Het idee komt van de Franse ex-renner Jacky Durant, die het ook al toepaste in de Boucles de la Mayenne. Wedstrijdleider en oud-renner Hans De Clercq gaf een woordje uitleg.

"De verzorgers blijven in het nieuwe systeem op hun plaats staan", aldus De Clercq in HNB. "Vooraf krijgen de ploegen een nummer en in het vak met dat nummer staan ook de verzorgers. Over een afstand van honderd meter staan er telkens vijf ploegen: in zone 1 de teams met volgnummer één tot vijf, in zone twee de teams met volgnummer van zes tot tien,..."

500 meter nodig

"De volgnummers van de bevoorradingsplaatsen komen overeen met de volgorde van de ploegwagens in het peloton. Voor Gent-Wevelgem zullen we een zone ­nodig hebben van 500m om ­alle teams aan bod te laten komen. Ik hoop dat de UCI en de organisatoren het snel overal invoeren", besluit De Clercq. In 2016 pakte Peter Sagan (foto) overigens de bloemen in Gent-Wevelgem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties