Heel wat toprenners laten eerste Monument van het seizoen schieten

Redactie
| 4 reacties
Heel wat toprenners laten eerste Monument van het seizoen schieten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag wordt met Milaan-Sanremo het eerste Monument van het nog prille wielerseizoen gereden. Maar opvallend: heel wat grote namen van het klassieke voorjaar laten La Primavera schieten.

Zo zullen onder meer Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Lars Boom zaterdag niet aan de start staan van La Primavera. Bij Quick-Step Floors zijn de plaatsjes uiteraard duur voor elke klassieker, terwijl Boom ervoor kiest om zaterdag de kasseien van de Vlaamse klassiekers te verkennen.

Bij Sep Vanmarcke ligt het dan weer nog anders. Hij wil een nieuwe valpartij absoluut vermijden, want hij sukkelt met pijnlijke ribben. "Ik kan nog steeds niet zelfstandig van de massagetafel afstappen", laat hij weten in HNB. "Mijn ribben doen nog te veel pijn. Ik hoop dat mijn situatie de komende weken verbetert dankzij enkele dagen van herstel die nu volgen."

Maesschalk

"Deze namiddag heb ik een afspraak bij fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Ribben zijn beenderen, die kan je niet genezen met oefeningen. Maar ik hoop dat hij toch wat wonderen kan verrichten. Tijdens de koers heb ik moeite om te ademen. Zeker bergop. Het lijkt dan alsof ik dit jaar nog geen enkele meter heb gefietst. Zo erg is de situatie nu", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties