Klaar voor zijn laatste Primavera: "In Milaan-Sanremo krijg je nooit een pannenkoek als winnaar"

Redactie
| 6 reacties
Klaar voor zijn laatste Primavera: "In Milaan-Sanremo krijg je nooit een pannenkoek als winnaar"

Tom Boonen heeft in Tirreno-Adriatico het nodige wedstrijdritme opgedaan met het oog op de komende klassiekers. De ervaren renner van Quick-Step FLoors

Volgens Boonen was het een geslaagde laatste editie van Tirreno-Adriatico. Nu is het uitkijken naar La Primavera. "Ik voel me wel redelijk moe", zegt Boonen in HLN. "Het was een zware week, waarin ik heel wat uren in het zadel klopte en na de etappes zelfs af en toe nog bijtrainde. Nu is het vooral herstellen met het oog op Milaan-Sanremo."

"Milaan-Sanremo is en blijft een loterij. Heel moeilijk te voorspellen en toch draait het ongeveer altijd op hetzelfde uit en krijg je nooit een pannenkoek als winnaar. Ik reken vooral op de kracht van ons collectief. Zelf reken ik me niet bij de favorieten", bekent Boonen.

Snelle Gaviria

Bij Quick-Step kan men ook rekenen op Fernando Gaviria en sterke mannen als Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe. "Voor dit soort werk hebben we binnen de ploeg wel meerdere ijzers in het vuur. Ik denk dan natuurlijk in de eerste plaats aan Fernando. Mijn periode komt er pas in de week na Sanremo aan. Vanaf de E3 Harelbeke wordt elke koers belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties