Tiende keer, goede keer voor Van Avermaet? "In Rio had ik vooraf ook maar één procent kans"

Redactie
| 1 reacties
Tiende keer, goede keer voor Van Avermaet? "In Rio had ik vooraf ook maar één procent kans"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een hele resem toppers laat Milaan-Sanremo van zaterdag links liggen. Denk maar aan onder meer Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar en Niki Terpstra. Maar La Primavera laten schieten, dat is geen optie voor Greg Van Avermaet, die er een tiende keer aan de start staat.

Terwijl Milaan-Sanremo vaak op een sprint uitdraait, wacht er volgende week woensdag met Dwars door Vlaanderen alweer een koers voor de Vlaamse coureurs. Maar Van Avermaet weet waar zijn prioriteiten liggen. "Met alle respect voor Dwars door Vlaanderen, maar de vergelijking met Sanremo gaat niet op", legt Van Avermaet uit.

"Niet starten in Milaan zou bij mij pijn doen aan het hart" - Van Avermaet

"Een monument laat je niet zomaar links liggen. Niet starten in Milaan zou bij mij pijn doen aan het hart", vervolgt de BMC-renner in HNB. "Het is waar dat ze er elk jaar vallen. Maar in de Ronde van Vlaanderen vallen ze toch elk jaar. Vorig jaar werd ik vijfde in Sanremo. Er is maar één weg om die loterij te kunnen winnen: blijven proberen."

Van Avermaet heeft wel begrip voor de keuze van Sep Vanmarcke om niet van start te gaan. "Ik ben meer sprinter dan Sep en heb meer kans om te winnen. Ook al is de kans maar één procent. Ik ben van mening dat als je kans hebt om te winnen, je ook moet starten. In Rio had ik vooraf ook maar één procent kans", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties