'Ik hoop voor Italië dat zij niet zo lang zullen moeten wachten op een nieuwe klassieke renner als België op een winnaar van een grote ronde'
Redactie
| 0 reacties

Renaat Schotte ziet een leegte in Italië wat betreft klassieke coureurs

'Ik hoop voor Italië dat zij niet zo lang zullen moeten wachten op een nieuwe klassieke renner als België op een winnaar van een grote ronde'

Italië moet al elf jaar wachten op een opvolger voor Filippo Pozzato in Milaan-Sanremo. Maar er lijkt een leegte te gapen wat betreft het klassieke werk. Dat is ook Renaat Schotte niet ontgaan.

Schotte zelf is een liefhebber van het Italiaanse wielrennen, maar ziet toch problemen opduiken. "Eens was Italië toonaangevend in het wielrennen, nu niet meer", stelt Schotte bij Sporza. "Ze focussen zich in de laars te veel op het opleiden van ronderenners. En dat is toch niet de juiste aanpak gebleken. Ze hebben Nibali en Aru, maar daarachter gaapt de grote leegte."

"De interesse voor het wielrennen in Italië is in het algemeen wel wat afgenomen. Maar dat heeft volgens mij geen gevolgen voor de talenten die zich aandienen. Ik vrees dat de Italianen nog lang zullen moeten wachten tot er een nieuwe Bettini of Cipollini opduikt. In die zin is de situatie te vergelijken met België."

"Ik vrees dat de Italianen nog lang zullen moeten wachten tot er een nieuwe Bettini of Cipollini opduikt" - Renaat Schotte

"Hier ligt de focus in de opleiding op de kasseiklassiekers en wachten we al een eeuwigheid, van Johan De Muynck in de Giro in 1978, op een nieuwe winnaar van een grote ronde. Ik hoop voor de Italianen dat zij niet zo lang zullen moeten wachten op een nieuwe klassieke renner", aldus Schotte.

Er is dus werk aan de winkel voor de Italiaanse wielersport. "Wat eendagswerk betreft, zit het wielrennen in Italië in het slop. Als je al meer dan tien jaar wacht op een overwinning, kan je geen andere conclusie trekken. Bovendien is er geen enkele Italiaanse WorldTour-ploeg. Dat kan en mag niet blijven duren", concludeert Schotte.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties