Jürgen Roelandts doet tactisch plannetje uit de doeken voor Milaan-Sanremo
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties

Jürgen Roelandts hoopt op een scenario zoals vorig jaar in Milaan-Sanremo

Jürgen Roelandts doet tactisch plannetje uit de doeken voor Milaan-Sanremo

291 kilometer zullen de renners zaterdag moeten overbruggen tussen Milaan en aankomstplaats Sanremo in de eerste grote klassieker van het seizoen. Jürgen Roelandts, de nummer drie van vorig jaar, hoopt alvast op een scenario zoals vorig jaar.

In 2016 moest Roelandts in een sprint de duimen leggen voor Arnaud Démare en Ben Swift. Nu zaterdag hoopt hij op eenzelfde scenario. "Het ideale scenario om zaterdag te winnen is een beetje zoals vorig jaar toen ik derde werd", opent Jürgen Roelandts. "De wind mag niet op kop staan."

Zo denkt Roelandts meer kans te maken en het peloton uit te dunnen. "Zo volgen er meer aanvallen op de Poggio en gaan we met een kleinere groep naar de meet", vervolgt de Lotto Soudal-renner. "Het is dan aan mij om te zien dat ik mee ben. Dan heb je sowieso meer kans. Als de wind op kop staat, blijf je na de Poggio nooit uit de greep van het peloton."

"Ik denk dat de beslissing zal vallen op de Poggio"

"Dan moet je sprinten in een grotere groep voor de overwinning en is de kans voor mij veel kleiner. Het kan zijn dat de koers al ontploft op de Cipressa maar ik denk dat de beslissing zal vallen op de Poggio. Ik focus zaterdag alleen op mezelf. Ik kijk naar niemand. De concurrentie is daar te groot voor."

"Ik kijk enorm uit naar zaterdag. Het is één van de mooiste koersen op de wielerkalender", aldus Roelandts. "Milaan-Sanremo staat in mijn top drie van wedstrijden die ik het liefst rijd. Ik weet dat ik een zeer goed resultaat kan behalen."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties