Opnieuw een 3e plek of beter voor Lotto Soudal in Milaan-Sanremo? "Vorm in stijgende lijn"
Redactie
| 2 reacties

Jürgen Roelandts voelt zich na verkoudheid en Tirreno klaar voor Milaan-Sanremo

Opnieuw een 3e plek of beter voor Lotto Soudal in Milaan-Sanremo? "Vorm in stijgende lijn"

Milaan-Sanremo is altijd één van de grootste doelen van het voorjaar voor Lotto Soudal-renner Jürgen Roelandts. Sinds de deels onverharde Strade Bianche sukkelde de Vlaams-Brabander met een verkoudheid, maar daar is hij gelukkig vanaf.

De laatste twee weken verliep het iets minder vlot voor de renner van Lotto Soudal. "Ik voel me goed", laat Jürgen Roelandts weten. "Ik sukkelde met een verkoudheid vanaf de Strade Bianche. Een stevige sinusitis belemmerde mij toen, maar daar ben ik nu vanaf. Het was belangrijk om volledig te herstellen en dat is me gelukt."

Maar Tirreno-Adriatico bleek dan toch een ideale voorbereiding op het eerste Monument van het jaar. "Het was de bedoeling om conditioneel sterker te worden tijdens de Tirreno-Adriatico. De lastige ritten en het goede weer waren een ideale voorbereiding op Milaan-Sanremo en de rest van het klassieke voorjaar. Ik voel dat de vorm in een stijgende lijn gaat."

"Vorige week woensdag, tijdens de eerste rit, zat ik nog de hele tijd te hoesten op mijn fiets. Toen was het echt op de tanden bijten en afzien. Mede door het goede weer en het werk van de ploegdokter ging het elke dag beter. Tirreno-Adriatico was een uitstekende voorbereiding voor Milaan-Sanremo", besluit Roelandts.

Selectie Lotto Soudal: Lars Bak, Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Tony Gallopin, Tomasz Marczynski, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Tim Wellens

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties