Patrick Lefevere hoopt op winst zaterdag, maar... "Sagan zal moeilijk te kloppen zijn"
Redactie
| 0 reacties

Patrick Lefevere hoopt op winst van Fernando Gaviria in Milaan-Sanremo

Patrick Lefevere hoopt op winst zaterdag, maar... "Sagan zal moeilijk te kloppen zijn"

Quick-Step Floors heeft al heel wat overwinningen beet dit seizoen, maar in de klassiekers kon de formatie van Patrick Lefevere nog niet raak schieten. In Milaan-Sanremo hoopt Lefevere met Fernando Gaviria voor winst te gaan.

"Als het van mij afhangt, wint Gaviria zaterdag", opent Lefevere bij Sporza. "Hij is de snelste sprinter van de ploeg en zat vorig jaar ook al in de finale. Gaviria moet hopen dat de ploegmakkers de koers hard kunnen maken, zodat de Kristoffs van deze wereld er af zijn."

Tom Boonen zal dan weer de wegkapitein van de ploeg zijn. "Hij moet vooral overeind blijven. Milaan-Sanremo wordt gereden over veel brede wegen, waardoor de renners soms hun concentratie verliezen", vervolgt Lefevere. "Hij is onze wegkapitein. Hij kan zeggen wanneer je beter niet en beter wel aanvalt. Voor hem zijn die 300 kilometer ook belangrijk met het oog op de Vlaamse koersen."

Kan Fernando Gaviria winnen in Milaan-Sanremo?

En dan is er natuurlijk nog de wereldkampioen die meedoet. "Sagan zal moeilijk te kloppen zijn", beseft de teammanager van Quick-Step Floors. "Iedereen zegt dat hij geen ploeg heeft. Maar hij is zodanig slim dat hij op een bepaald moment zelf aanvalt, waardoor zijn tegenstanders geïsoleerd geraken."

"Sagan kan zich ook goed verstoppen: denk maar aan het WK en het EK. Hij bemoeit zich niet en laat de anderen werken. Zoals in Kuurne. En dan komt hij op het juiste moment naar voren om te winnen", besluit Lefevere.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties