Ambitieuze landgenoot: "Hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan"
Redactie
| 0 reacties

Jasper Stuyven hoopt ooit dezelfde versnelling als Peter Sagan te kunnen plaatsen

Ambitieuze landgenoot: "Hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan"

Onze jonge landgenoot Jasper Stuyven stond gisteren voor het eerst in zijn nog prille carrière aan de start van Milaan-Sanremo. De Leuvenaar knapte vooral werk op voor John Degenkolb, maar hoopt ooit terug te komen om beter te doen.

"Ik zat in het begin van de Poggio perfect geplaatst, maar de eerste 500 meter kreeg ik het toch knap lastig en daardoor viel ik wat terug", legt Stuyven uit bij Sporza. "Toen Sagan, Kwiatkowski en Alaphilippe het hazenpad kozen, zat ik niet meer vooraan, al had ik hen eerlijk gezegd ook niet kunnen volgen. De sterkste mannen zaten volgens mij ook op kop."

Voor de renner van Trek-Segafredo was het zijn eerste deelname. Hij vond het eigenlijk een saaie koers. "Maar eens de finale begint, is het wel leuk en voel je de adrenaline. Het was dus zeker een fijne ervaring en ik wil zeker terugkomen. Of ik ooit kan winnen? Misschien in iets zwaardere omstandigheden. Ik heb gehoord dat dit de gemakkelijkste editie sinds jaren was."

"Of ik ooit kan winnen? Misschien in iets zwaardere omstandigheden"

Maar Stuyven weet dat het in een echte massasprint niet zal lukken. "Door die gunstige omstandigheden waren jongens als Bouhanni nog mee. Hen kan ik niet kloppen in de sprint. Ik hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan, dat ik zelf sterk genoeg om dat uit de benen te schudden en op die manier kan winnen", besluit Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties