Bij Lotto Soudal probeerden ze wel, maar... "Dat trio behoort tot een andere categorie"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tim Wellens hoopt in de toekomst wel mee te doen in Milaan-Sanremo

Bij Lotto Soudal probeerden ze wel, maar... "Dat trio behoort tot een andere categorie"

Bij Lotto Soudal was het plannetje voor Milaan-Sanremo om te anticiperen voor de eventuele beslissing op de Poggio zou vallen. Tim Wellens probeerde het al op de Cipressa, maar geraakte niet weg.

Lotto Soudal wist wat er te doen stond als het een kans wilde maken in La Primavera. "We wisten op voorhand dat we niet passief mochten koersen als we een kans wilden maken", opent Tim Wellens. We hebben geprobeerd om de koers open te breken op de Cipressa. Ik was de eerste van onze ploeg om aan te vallen, in de hoop met een groepje weg te geraken."

Daarachter ging het echter te snel op dat moment. "Maar de teams van de snelle mannen hielden het tempo te hoog. Ook op de Poggio was wegrijden onmogelijk, behalve dan voor het trio dat er wel in slaagde: zij behoren tot een andere categorie. Hen had ik nooit kunnen volgen, dus daarom was het best om te anticiperen", laat hij weten bij zijn team.

Goede Italiaanse campagne

"Van mijn Italiaanse campagne onthoud ik dat Strade Bianche zeer goed verlopen is met een mooie derde plaats als resultaat. De Tirreno ging iets moeizamer, vandaag ging het wel goed. Jammer genoeg was het door de koerssituatie heel moeilijk om daar de vruchten van te plukken. Wie weet kan ik hier een van de komende jaren wel met de besten mee", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties