Ook voor Dumoulin en co lukte het niet: "Als hij dat ene procentje mist, dan is wielrennen simpel"
Redactie
| 1 reacties

Tom Dumoulin wilde met Sunweb Milaan-Sanremo hard maken

Ook voor Dumoulin en co lukte het niet: "Als hij dat ene procentje mist, dan is wielrennen simpel"

Net als bij Lotto Soudal moest er bij Team Sunweb een plannetje beraamd worden om de snelste jongens in het peloton uit te schakelen en om zo Michael Matthews meer kansen te geven. Maar het plannetje pakte uiteindelijk niet.

"We wilden de wedstrijd hard maken", legt Dumoulin uit bij NOS. "We hebben een van de best klimmende sprinters met Michael Matthews, dus we wilden zorgen dat de minder klimmende sprinters moe of gelost waren zodat Matthews kon aanvallen op de Poggio. Uiteindelijk hebben we de boel moe gemaakt en het tempo hard gemaakt."

"Maar de verkeerden vielen aan en Matthews kon helaas niet mee", aldus de Nederlander, die wel te spreken was over de teamprestatie in La Primavera. "We hebben als ploeg heel goed gereden en ons aan het plan gehouden. Maar als Matthews dan net dat ene procentje mist, is wielrennen soms heel simpel. Dan lukt het net niet."

Dumoulin zelf?

In Milaan-Sanremo werd de kaart van Matthews getrokken. Kon Dumoulin dan zelf niet winnen? "Dat lijkt me sterk. Ik heb niet echt een eindsprint. Dus als ik met die drie had mee gezeten, was ik waarschijnlijk vierde geworden", besluit hij.

Meer nieuws

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties