Podium voor Quick-Step Floors in Milaan-Sanremo: "Vandaag kon je zien waarom deze ploeg zo geweldig is"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Julian Alaphilippe is ploegmaats erg dankbaar na 3e plek in Milaan-Sanremo

Podium voor Quick-Step Floors in Milaan-Sanremo: "Vandaag kon je zien waarom deze ploeg zo geweldig is"

Quick-Step Floors moest in Milaan-Sanremo genoegen nemen met een derde plek voor de jonge Fransman Julian Alaphilippe. Die verloor nipt de sprint van medevluchters Kwiatkowski en Sagan. "Ik ben blij met deze top 3", klonk het achteraf.

"Vandaag was mijn rol om aanvallen op de Poggio te neutraliseren, want Fernando was onze kopman en we wilden hem in de best mogelijke positie afleveren", doet de Fransman zijn verhaal. "Toen Sagan ging, volgde ik. Ik ging voluit op de Poggio en hoopte iets te herstellen in de afdaling, maar daar gingen we vol door. Mijn benen waren leeg aan de streep."

In de sprint was Alaphilippe niet opgewassen tegen Kwiatkowsi en Sagan. "Ik sprintte tegen twee erg sterke renners, dus ik heb geen spijt, ondanks dat ik erg dichtbij was om deze prachtige koers te winnen. Ik ben blij met deze top 3 en hoop dat ik hier nog een keer terug kan komen om Milaan-Sanremo te winnen", aldus Alaphilippe.

"Ik hoop dat ik hier nog een keer terug kan komen om Milaan-Sanremo te winnen"

Dankzij zijn 3e plek springt Alaphilippe wel naar de 4e plek in de WorldTour. Hij bedankte dan ook zijn ploegmaats. "Ik ben ze erg dankbaar, ze deden fantastisch werk. Julien reed meer dan 200 kilometer aan kop van het peloton. Philippe neutraliseerde enkele aanvalspogingen. Tom trok hard door voor de Poggio. Vandaag kon je zien waarom deze ploeg zo geweldig is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties