Kwiatkowski geeft Sagan-handleiding prijs: "Als je het goed aanpakt, kan je iedereen verslaan"
Redactie
| 4 reacties
Kwiatkowski geeft Sagan-handleiding prijs: "Als je het goed aanpakt, kan je iedereen verslaan"

Michal Kwiatkowsi bewees zijn uitstekende vorm in het voorjaar met winst in Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Afgelopen zaterdag hield de Pool wereldkampioen Peter Sagan achter zich. "Heel wat renners kunnen Sagan verslagen, ze moeten er gewoon in geloven", klinkt het.

"Ik hoor vaak renners zeggen dat Peter buitenaards is", doet de Pool zijn verhaal bij HNB. "Maar ik dacht vooraf ook echt dat ik hem kon verslaan. Als je het goed aanpakt, kan je iedereen verslaan. Ik wist dat hij vanaf de top van de Poggio vol gas zou geven tot het begin van de sprint. Voor hem was er geen weg meer terug."

Sprint

Al zou het voor de Team Sky-renner heel wat moeilijker zijn in een massasprint. "Een sprint met drie of een massasprint zijn totaal verschillend. In een massasprint eindigt hij altijd voor mij. Hij heeft een betere versnelling en is gewoon sneller dan ik. Heel wat renners kunnen Sagan verslagen, ze moeten er gewoon in geloven.

En dus moest er wel een andere tactiek aan te pas komen. "Ik moest het dus tactisch spelen. Op 300 meter van de meet hield ik bewust een meter marge tussen zijn achterwiel en mijn voorwiel. Ik wist dat als hij dat zou zien, hij meteen de spurt op gang zou trekken. Te vroeg", besluit Kwiatkowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties