Marc Sergeant als coach van Tom Boonen: "En nu frieten eten. Met mayonaise, biefstuk en goed veel saus"
Redactie
| 3 reacties
Marc Sergeant als coach van Tom Boonen: "En nu frieten eten. Met mayonaise, biefstuk en goed veel saus"

Het afscheid van Tom Boonen van het wielerpeloton nadert met rasse schreden. Lotto Soudal-teammanager Marc Sergeant kwam nog met een leuke anekdote over één van de beste Belgische wielrenners van de laatste decennia.

Sergeant was in 1997 net gestopt als renner en mocht aan de slag als coach van de nationale junioren. Daar had hij een jaar lang Boonen onder zijn hoede. "Vader André had vertrouwen in mij", opent Sergeant bij HNB. "Tom heeft ook nooit teleurgesteld. We pakten het best professioneel aan: hartslagmeters, trainingsschema's van Paul Ponnet, voedingsadvies…"

Junioren mochten voor mij nog niet 100 procent voor de koers leven - Marc Sergeant

"Anderen zag je al eens raar kijken bij die innovaties. Tom nooit. Die ging daar totaal in mee. Zodanig dat je hem soms zelfs moest afremmen", vervolgt Sergeant. "Dat was ook mijn raad: dat waren junioren, die mochten voor mij nog niet 100 procent voor de koers leven. Kwamen we van een buitenlandse wedstrijd terug, stopte ik altijd bij een goed restaurant."

En dan werd er eens goed vettig gegeten. "En nu frieten eten, zei ik dan. Met mayonaise, biefstuk, goed veel saus, alles erop en eraan. En zo was hij ook: daar deed hij dan graag aan mee. Helemaal als ze na afloop vroegen wie dat ging betalen: de wielerbond, uiteraard. Dat vonden ze geweldig natuurlijk: al dat vettig eten en dat allemaal op kosten van de wielerbond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties