Ambitieuze Gilbert klaar voor grote werk: "Waarom niet de Ronde winnen?"
Redactie
| 15 reacties

Philippe Gilbert droomt van winst in de Ronde van Vlaanderen

Ambitieuze Gilbert klaar voor grote werk: "Waarom niet de Ronde winnen?"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert toonde woensdag in Dwars door Vlaanderen dat hij helemaal klaar is voor het grote werk. Met een tweede plaats na ploegmaat Yves Lampaert was de Waal tevreden, maar Gilbert mikt nog hoger.

Patrick Lefevere wilde iets zien van zijn renners en die hadden de boodschap goed begrepen. Een sterk blok van Quick-Step Floors legde beslag op plaatsen één en twee. Dankzij zijn ijzersterke prestatie solliciteert Gilbert ook naar het kopmanschap bij zijn ploeg in de Ronde van Vlaanderen.

"Het belangrijkste is winnen met de ploeg, maar iedereen heeft zijn eigen ambities", aldus Gilbert in HNB. "Ik hoop nog een koers te winnen. De Ronde? Waarom niet? Over kasseien rijden kan je vergelijken met voetballen: eens je de techniek onder de knie hebt, verleer je dat niet meer. De benen zijn goed, alleen zijn de Vlaamse koersen zeer oncontroleerbaar."

'Druk werd groter'

Gilbert probeerde het zelf ook een keer om weg te raken. "We moesten iets proberen, want Lutsenko is snel in de spurt. Stel je voor dat we tweede en derde eindigden... We moesten winnen, want de druk werd groter op onze ploeg. Collectief zijn we heel sterk. We moeten geen schrik hebben, maar we mogen ook niet te veel vertrouwen hebben", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties