Lotto Soudal zonder Roelandts en Debusschere naar Harelbeke: "Meedoen voor de prijzen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Herman Frison hoopt met Lotto Soudal op een mooi resultaat in E3 Prijs

Lotto Soudal zonder Roelandts en Debusschere naar Harelbeke: "Meedoen voor de prijzen"

Lotto Soudal is uit op revanche na wat toch een mindere prestatie was in Dwars door Vlaanderen. Morgen krijgen de renners van ploegleider Herman Frison een nieuwe kans om mee te doen voor de overwinning.

"We hadden in Dwars door Vlaanderen enkel Jelle Wallays mee toen er 75 kilometer voor de finish een kopgroep van 20 gevormd werd. Dat was te weinig", is Frison duidelijk. "Dit is een belangrijke periode in het seizoen, morgen dient zich een nieuwe kans aan die we zeker willen grijpen. Morgen willen we een sterk blok zien dat mee koers maakt en meedoet voor de prijzen."

Lotto Soudal mag zich dus zeker niet in het defensief laten verdringen. "Er wordt niet afwachtend gekoerst. Dat mogen wij morgen ook niet doen, anders zijn we bij voorbaat verloren. Het deelnemersveld in de E3 is erg sterk, met onder meer Peter Sagan en Greg Van Avermaet die er morgen ook bij zijn."

"Tiesj Benoot en Tony Gallopin zijn onze kopmannen" - Herman Frison

De ploeg heeft twee kopmannen en vier renners die moeten anticiperen. Roelandts en Debusschere zijn er evenwel niet bij. "Tiesj Benoot en Tony Gallopin zijn onze kopmannen. We hopen hen beiden in de spits van de koers te zien in de diepe finale en dan zal de situatie uitwijzen hoe we dat moeten aanpakken."

"Daarnaast beschikken we nog over vier renners die kunnen anticiperen: Jasper De Buyst, Moreno Hofland, Nikolas Maes en Jelle Wallays. De E3 is een van de lastigste eendagswedstrijden op de kalender en ik hoop dat we er met ons team een mooi resultaat kunnen neerzetten", besluit de ploegleider.

De selectie Lotto Soudal voor E3 Prijs Harelbeke: Tiesj Benoot, Kris Boeckmans, Jasper De Buyst, Tony Gallopin, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Rémy Mertz en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties