Ontevredenheid bij Lotto Soudal: "Lampaert en Gilbert hebben laten zien hoe het wél moet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Marc Sergeant niet bepaald tevreden na Dwars door Vlaanderen

Ontevredenheid bij Lotto Soudal: "Lampaert en Gilbert hebben laten zien hoe het wél moet"

Dwars door Vlaanderen verliep niet helemaal volgens plan bij Lotto Soudal. Tiesj Benoot werd dan wel nog zevende, maar de renners van Marc Sergeant waren - behalve Jelle Wallays - niet vertegenwoordigd toen Philippe Gilbert op 77 kilometer van de streep er vandoor ging met een grote groep.

En dus was Lotto Soudal-teammanager Marc Sergeant niet bepaald gelukkig na afloop van Dwars door Vlaanderen. "We kunnen niet tevreden zijn over onze wedstrijd", bekent Sergeant. "Het attractieve koersen van Lotto Soudal hebben we niet gezien."

De Buyst out, Wallays mee

Enkel Jelle Wallays was mee met die ruime kopgroep waar latere winnaar Yves Lampaert ook in zat. "Er werd gevraagd om de koers open te breken en niet in het defensief gedrongen te worden. Enkel Jelle Wallays, die aanviel op het moment dat van hem verwacht werd, en Jasper De Buyst waren goed. Jammer genoeg is Jasper door pech uit de koers verdwenen."

"Het waren Gilbert en Lampaert die ons hebben laten zien hoe het wel moet. Na de aanval van Gilbert op de Berendries liepen we eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan en konden we de situatie niet meer keren. Ik hoop dat dit een les was en dat we ons vrijdag herpakken in de E3 Harelbeke", besluit de teammanager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties