Vansummeren schikt zich in nieuwe rol: "Hoop dat het op termijn meer wordt"

Redactie
| 5 reacties
Vansummeren schikt zich in nieuwe rol: "Hoop dat het op termijn meer wordt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Vansummeren is al een tijdje niet meer in het peloton te zien, maar was tijdens Dwars door Vlaanderen toch opnieuw erg betrokken in 'zijn' sport. Vansummeren zat mee in de ploegwagen van zijn ex-team AG2R-La Mondiale.

Het begin van hopelijk een nieuwe carrière in de wielersport. "Dit is geen vast werk", doet Vansummeren zijn verhaal. "Het is een mooie geste van mijn vorige ploeg. Tijdens de winter heb ik een aantal sollicitaties gedaan, maar kreeg ik te horen dat ik wat ervaring miste. Het is mooi dat mijn vorige ploeg mij de kans biedt om die ervaring op te doen in de luwte."

Adviseur

'Summie' kent de Vlaamse Ardennen als geen ander en dus mocht hij advies geven bij zijn ex-ploeg. "In deze hectische koersen is het makkelijker dat iemand kan rijden en iemand via de tv de koers kan volgen. Ik hoop sowieso dat het op termijn meer wordt dan raadgever."

"Dat is altijd de bedoeling geweest en het is wat ik het liefste doe. Door niet naar de koersen te komen zal dat nooit lukken", vervolgt de Limburger bij Sporza. "Ik heb deze winter op eigen initiatief een cursus gevolgd. Dat is verplicht op dit niveau. Ook al had ik nog over niets zekerheid, zo kan je toch beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties