VRT komt met uitstekend nieuws over uitzendingen van de Ronde en andere Flanders Classics-koersen

Redactie
| 6 reacties
VRT komt met uitstekend nieuws over uitzendingen van de Ronde en andere Flanders Classics-koersen

De uitzendrechten voor de Italiaanse wedstrijden heeft de VRT niet meer te pakken, maar een groot deel van de Vlaamse klassiekers zit wel nog een tijdje vast bij de openbare omroep. Het nieuwe contract loopt tot en met 2024.

De VRT gaat langer in zee met Flanders Classics, dat tal van belangrijke Vlaamse voorjaarskoersen organiseert. Daarbij onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

Die Vlaamse klassiekers worden dus nog zeker tot en met 2024 door Sporza becommentarieerd. "Flanders Classics wil de vernieuwende rol die het de voorbije jaren in het wielrennen gespeeld heeft nu ook op het vlak van productie opnemen", aldus Wouter Vandenhaute.

"Met de VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen"

"In dat kader is een langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze", vervolgt de CEO van Flanders Classics. "Met de VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen."

En ook de VRT zelf is uiteraard erg tevreden over de nieuwe samenwerking. "De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, hebben een lange traditie", aldus Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder bij de VRT. "Daarom zijn we zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen voortzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties