De Gendt met hoofdrol in vroege vlucht, Valverde sluit in schoonheid af
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Slotetappe en eindwinst in Catalonië gaat naar Valverde

De Gendt met hoofdrol in vroege vlucht, Valverde sluit in schoonheid af

Alejandro Valverde heeft na zijn eerdere twee ritzeges nu ook de slotetappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Movistar-renner heeft ook de eindwinst op zak. Thomas De Gendt werd als laatste vluchter op enkele kilometers van de streep ingerekend.

In de korte slotrit gingen 22 vluchters er vandoor op zoek naar een ritzege. Bij die kopgroep zaten onder meer ook Victor Campenaerts, Xandro Meurisse en Thomas De Gendt. De Waaslander van Lotto Soudal was uiteindelijk de renner die op 10 kilometer van de meet het laatst gegrepen werd door de voorwachten van het peloton.

Op de slotklim trachtte Chris Froome - die in de rit van zaterdag heel wat tijd verloor - nog wat glans te geven aan zijn Ronde van Catalonië, maar het was een maat voor niks. Dan Martin en Alejandro Valverde gingen in de afdaling samen op pad en reden een kleine voorsprong bij elkaar.

Pantano klopt op zijn stuur

De groep daarachter kwam juist te laat terug en zo mocht Valverde een derde keer zijn handen in de lucht steken. Een boze Jarlinson Pantano werd nog nipt tweede en greep naast de ritzege. Valverde is met zijn drie zeges ook de eindwinnaar in Catalonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties