Indrukwekkende Van Avermaet is niet te stoppen en wint nu ook Gent-Wevelgem

Redactie
| 49 reacties
Indrukwekkende Van Avermaet is niet te stoppen en wint nu ook Gent-Wevelgem

Greg Van Avermaet heeft voor de tweede keer in drie dagen de handen in lucht mogen steken. Na zijn zege in de E3 Prijs was de BMC-renner na een beklijvende sprint net iets sneller dan Jens Keukeleire.

Dennis van Winden, Elmar Reinders, Hugo Houle, Ryan Mullen, Mark McNally, Jay Thomson, Loïc Chetout en Christophe Masson waren de vluchters van de dag. Voormalig Belgisch kampioen Preben Van Hecke was ook mee en was de laatste vluchter die tijdig werd ingerekend.

Spektakel op Kemmelberg

Maar de koers werd al vroeg opengebroken door waaiervorming. Op de tweede beklimming van de Kemmelberg was er echt spektakel te zien. Van Avermaet gooide zijn kaarten op tafel, Sagan was goed mee. Ook Degenkolb, Boasson Hagen en Quick-Step renners Stybar en Terpstra waren goed mee.

Vooraan bleven ze met vijf renners over. Van Avermaet, Sagan, Terpstra, Kragh Andersen en Keukeleire. Maar even later was er opnieuw een schifting. Van Avermaet en Keukeleire kregen een gaatje en begonnen aan een heuse koppeltijdrit. Terpstra weigerde meteen te rijden, Sagan maakte zich boos en ging er dan zelf maar achter.

Koppeltijdrit

Maar ook de tweevoudige wereldkampioen kreeg het gaatje niet gedicht. De samenwerking tussen Van Avermaet en Keukeleire was top, maar toch kwam het achtervolgende trio tot op 9" van de twee leiders. Maar de laatste twee kilometer werd het duidelijk dat de winnaar helemaal vooraan zat.

Keukeleire weigerde de kop over te nemen van de winnaar van de Omloop en de E3 dit jaar. Van Avermaet zag Sagan en co naderen en begon de sprint vanaf de kop. Keukeleire kwam naast de BMC-renner, maar Van Avermaet hield stand. Een tweede mooie zege in drie dagen. Het voorjaar van Van Avermaet is nu al geslaagd en de Ronde moet nog komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties