Kan Boonen in stijl afscheid nemen van Gent-Wevelgem? Of Sagan voor zijn hattrick?
Redactie
| 22 reacties
Kan Boonen in stijl afscheid nemen van Gent-Wevelgem? Of Sagan voor zijn hattrick?

Vandaag staat met Gent-Wevelgem alweer de volgende Vlaamse klassieker op het menu. In Wevelgem mag vaak een snelle renner juichen, al is dat natuurlijk nooit een zekerheid. 

Onze redactie ging na wie er straks een grote kans heeft om te zegevieren. En eén naam staat met stip genoteerd in het huidige Vlaamse voorjaar. Peter Sagan won Gent-Wevelgem al in 2013 en 2016 en is ook nu weer de grote favoriet voor winst. Wie kan de Slovaak van een derde zege houden?

Sterk Quick-Step

Drie zeges. Zoveel heeft Tom Boonen er ook al op de teller staan in Gent-Wevelgem. Na de E3 Prijs Harelbeke zei Boonen al dat hij zijn zinnen op nu zondag had gezet. Dat belooft. Maar Quick-Step Floors heeft nog heel wat troeven uit te spelen. De snelle Fernando Gaviria bijvoorbeeld.

En met Niki Terpstra, Zdenek Stybar en Yves Lampaert zijn er nog enkele (schaduw)kopmannen bij de ploeg van Patrick Lefevere. En ook Greg Van Avermaet (BMC) staat uiteraard als één van de topfavorieten aan de start. Winnen kon hij in Wevelgem nog niet, maar dat kon hij tot afgelopen vrijdag ook niet in Harelbeke...

De olympische kampioen zal er zijn laatste kilometers in competitie rijden voor zijn grote doel: de Ronde van Vlaanderen. Maar voor de vaak spectaculaire semi-klassieker zijn er nog heel wat outsiders en favorieten. Bij Trek-Segafredo kunnen ze John Degenkolb uitspelen, en eventueel onze landgenoten Edward Theuns en Jasper Stuyven.

Maar ook de Italiaanse sprinter Sonny Colbrelli liet al zien over goede benen te beschikken. Net als Oliver Naesen, die met zijn trainingsmaatje Van Avermaet vrijdag nog de koers maakte in de E3 Prijs. Alexander Kristoff is waarschijnlijk uit op een goede prestatie, terwijl ook de Fransman Arnaud Démare de Kemmelberg zeker kan overleven.

Onze sterren

**** Sagan
*** Van Avermaet en Gaviria
** Boonen, Degenkolb en Colbrelli
* Naesen, Kristoff, Terpstra en Démare

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties