Nummer 192 van Demoitié niet te zien in Gent-Wevelgem: "Een mooi gebaar en eerbetoon"

Redactie
| 2 reacties
Nummer 192 van Demoitié niet te zien in Gent-Wevelgem: "Een mooi gebaar en eerbetoon"
Foto: © photonews

Voor de renners en staf van Wanty-Groupe Gobert wordt het ongetwijfeld een speciale en emotionele dag vandaag. Vorig jaar overleed Antoine Demoitié in Gent-Wevelgem na een valpartij en aanrijding door een motard.

Ploegleider Hilaire Van der Schueren ging zaterdag zijn renners inschrijven voor de koers. Deze keer zonder Demoitié en zijn nummer 192. "Dit is allemaal heel emotioneel", opent Hilaire Van der Schueren bij HNB. "Het brengt nare herinneringen terug. Maar het leven gaat voort. Spijtig genoeg is dat zonder die jongen, Antoine Demoitié."

De organisatie besliste om het nummer van de onfortuinlijke renner niet meer te gebruiken. "Ik heb weer, net als vorig jaar, 8 mannen ingeschreven. Ik kreeg opnieuw de reeks vanaf 191. Maar dit jaar is er geen 192 meer. Het nummer dat Antoine droeg, wordt niet meer uitgereikt. Een mooi gebaar en eerbetoon."

Geen druk op de renners

"Vanavond zullen de herinneringen weer boven gehaald worden in het rennershotel. Het is zwaar om dragen, maar wij moeten door. Ik hoop dat we zondag opnieuw meespelen in de finale. In Gent-Wevelgem moet je wat geluk hebben met het materiaal en dergelijke meer. Ik wacht af en leg mijn renners geen druk op", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties