Roelandts op zoek naar winst in Gent-Wevelgem: "Daar zou Sagan gevaarlijk uit de hoek kunnen komen"

Redactie
| 6 reacties
Roelandts op zoek naar winst in Gent-Wevelgem: "Daar zou Sagan gevaarlijk uit de hoek kunnen komen"

Jürgen Roelandts kon in Dwars door Vlaanderen en de E3 Prijs Harelbeke door pech geen echte rol van betekenis spelen. In Gent-Wevelgem wacht er een nieuwe kans voor Jürgen Roelandts en co.

"Het wordt ongetwijfeld weer een zware wedstrijd", beseft Roelandts. "Gent-Wevelgem is al lang geen sprintklassieker meer. Ook morgen zal de wind weer vroeg in de wedstrijd een bepalende factor zijn. Ik heb gezien dat er een noordoostenwind staat, dat betekent dat we waaiers kunnen verwachten in de Moeren. Dat is wat Gent-Wevelgem zo een aantrekkelijke koers maakt."

En dan is er natuurlijk ook een nieuwigheid met de plugstreets. "Ook op de plugstreets zou de wind voor spektakel kunnen zorgen. Als er waaiers getrokken worden op die smalle wegen, kunnen er niet veel renners in één waaier. In andere omstandigheden denk ik dat die plugstreets de wedstrijd niet zullen beïnvloeden. Ze bollen goed."

Kemmelberg

Roelandts weet waar hij zal moeten opletten tijdens de koers. "De tweede beklimming van de Kemmelberg zal wel veel invloed hebben op de uitslag. Daar zou Peter Sagan weer gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Voor 99% van het peloton geldt dat we zijn aanval moeten voor zijn. Daar sta ik dus niet alleen in en dat kan bondgenoten opleveren", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties