Van Avermaet dolgelukkig met eerste zege in Gent-Wevelgem: "Kan het zelf niet geloven"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties

Greg Van Avermaet dolblij met winst in Gent-Wevelgem

Van Avermaet dolgelukkig met eerste zege in Gent-Wevelgem: "Kan het zelf niet geloven"

Nee, niet Peter Sagan, maar wél Greg Van Avermaet is de man van het moment in het Vlaamse voorjaar. Van Avermaet won met Gent-Wevelgem reeds zijn derde klassieker van het seizoen. "Dit geeft heel vertrouwen voor de Ronde."

De olympische kampioen rekende in de sprint af met Jens Keukeleire. "Ik kan het zelf niet geloven, eerlijk gezegd", doet Van Avermaet zijn verhaal voor de camera's van Sporza. "Ik heb hier al zoveel moeten proberen en nu lukt het. Het gaat niet vanzelf, maar het gaat iets gemakkelijker dan anders. Het zit allemaal mee. Ik verbaas mezelf om hier terug te winnen."

Sagan probeerde met Terpstra en Kragh Andersen nog terug te komen, maar de samenwerking was niet optimaal. "Ik denk dat Terpstra en die renner van Giant-Alpecin (Kragh Andersen, nvdr) niet meedraaiden. Peter werd ambetant. Jens en ik hebben elkaar gevonden, het was vechten tot de streep want de voorsprong was erg klein. Jens is ook heel snel en duwde mij naar de kop."

'Vlaanderens Mooiste'

"Op de Kemmelberg voelde ik me erg sterk en hoopte ik een leuke groep mee te krijgen. Voor mij was het een perfecte race. Ik had het niet verwacht, maar ik ben hier heel blij mee. De Ronde? Ik kan niet zeggen dat ik geen favoriet meer ben voor de Ronde. Dit geeft me heel wat vertrouwen voor de Ronde", besluit een tevreden Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties