Weduwe Antoine Demoitié: "Wat we nooit zullen vergeten van Antoine, is zijn glimlach"
Redactie
| 0 reacties

Weduwe Antoine Demoitié zal glimlach van overleden renner nooit vergeten

Weduwe Antoine Demoitié: "Wat we nooit zullen vergeten van Antoine, is zijn glimlach"
Foto: © Photonews

In de editie van vorig jaar liet de onfortuinlijke Antoine Demoitié het leven na een aanrijding in Gent-Wevelgem. Zijn weduwe Astrid zet zich steeds meer in voor de veiligheid van de renners.

"Wat we nooit zullen vergeten van Antoine, is zijn glimlach", doet weduwe Astrid haar verhaal bij Sporza. "Hij was die zondag heel blij dat hij mocht starten. En ik was blij dat ik ter plaatse kon gaan, in de hoop hem te kunnen zien. Ik heb hem die ochtend nog verschillende keren kunnen spreken. Omdat ik hem zoals altijd voor een koers wou aanmoedigen."

Over zijn doodsoorzaak wil zijn weduwe weinig kwijt. "Ik weet niet of er iemand schuld treft. Tijdens een koers rijden de renners soms heel snel. Ik weet het niet. Het was in elk geval niet Antoine zijn schuld."

Veiligheid renners

Astrid wil zich na het overlijden van manlief meer toeleggen op de veiligheid in het peloton. "Nu Antoine er niet meer is, wil ik me nuttig maken voor de veiligheid van de renners. En als verpleegster heb ik een manier gevonden om dat te doen. Onlangs heb ik het goede nieuws gekregen dat ik weldra aan de slag mag in enkele WorldTour-koersen. Binnen een maand begin ik in Luik-Bastenaken-Luik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties