'Afwachtende' Niki Terpstra dient criticasters van antwoord na podiumplek in de Ronde

Redactie
| 10 reacties
'Afwachtende' Niki Terpstra dient criticasters van antwoord na podiumplek in de Ronde

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Quick-Step Floors was de Ronde van Vlaanderen een voltreffer van formaat. Philippe Gilbert won na een indrukwekkende solo van meer dan 55 kilometer, terwijl Niki Terpstra beslag legde op de derde plek.

In tegenstelling tot de voorbije edities was het deze keer een erg trage start van de Ronde. "Het was een tamme start, waardoor alle renners fris aan de heuvels konden beginnen", opent Terpstra in HLN. "Het was dringen en ik zat vrij ver vanachter. Uiteindelijk ben ik dan toch opgeschoven en zorgde ik dat ik mee was."

De ploeg van Patrick Lefevere brak de koers helemaal open op de Muur. "We hadden afgesproken om vanaf de Muur attractief te koersen en dat hebben we gedaan. Het was een ideale groep en ik voelde dat we het goed konden aanpakken. Toen 'Phil' aanviel, konden we vanachter relax zitten. Dit was de perfecte dag voor ons."

"Iedereen rijdt nu aanvallend, al word ik wel afgeschilderd als een afwachtende rijder"

De Nederlander kwam ook nog eens terug op Gent-Wevelgem. "Elke koers in het voorjaar is vroeg opengebroken. Iedereen rijdt nu aanvallend, al word ik wel afgeschilderd als een afwachtende rijder. Na het incident van vorige week, heb ik alle sociale media afgezet. Dat was gewoon niet leuk. Ik snap niet dat ik als enige werd aangevallen. Ik volg gewoon maar orders op", aldus Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties