Belgische revelatie van het voorjaar: "Ook zondag bij de beste vier van het peloton"

Redactie
| 3 reacties
Belgische revelatie van het voorjaar: "Ook zondag bij de beste vier van het peloton"

Hij is met zijn top tien noteringen in de Omloop, Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de E3 ongetwijfeld dé Belgische revelatie van het voorjaar. Alleen zat het voor Oliver Naesen gisteren tegen in de Ronde van Vlaanderen.

"Bij de start van het seizoen hoopte ik af en toe top 10 te rijden", legt Naesen uit in HNB. "Maar door de uitslagen van de afgelopen weken wist ik dat het podium in de Ronde niet onrealistisch was. Ik was bij de beste vier van het peloton. En als ik met Sagan en Van Avermaet bij Gilbert had kunnen komen, had ik mij gewoon in het wiel kunnen zetten."

Bij de grote kanonnen

Naesen finishte uiteindelijk als 23e in Vlaanderens Mooiste. Maar de trainingsmaat van Van Avermaet was ook trots. "Natuurlijk ben ik blij dat ik nu bij de grote kanonnen van het peloton hoor. Dat is veel beter dan dat ik ooit had gedroomd."

Zondag kan Naesen nog één keer schitteren in de Hel van het Noorden. "Vooraf had ik eerlijk gezegd meer vertrouwen in Parijs-Roubaix dan in de Ronde van Vlaanderen. Ik weet zeker dat ik ook volgende week zondag bij de vier besten van het peloton zal horen. Ik kan er dus nog mooie dingen laten zien", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties