Fransman van Wanty-Groupe Gobert eindigt knap 14e in de Ronde 'na hele dag oorlog'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fransman van Wanty-Groupe Gobert eindigt knap 14e in de Ronde 'na hele dag oorlog'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert behaalde met de Fransman Yoann Offredo een knappe 14e plek in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Hilaire Van der Schueren leek lange tijd wel op weg naar een mooiere ereplaats.

"Het was de hele dag oorlog", doet de Fransman zijn verhaal. "Ik hou van koersen die op deze manier verreden worden. Ik heb geprobeerd te anticiperen op de Oude Kwaremont. Op de Taaienberg viel ik aan en zo slaagde ik erin Sagan, Van Avermaet en Naesen bij te houden toen zij vertrokken."

Maar op de laatste beklimming van de Paterberg was het verhaal gedaan. "Op de Paterberg geloofde ik niet genoeg in mezelf. Ik ging overboord met Trentin, maar we maakten de foute keuze door op de achtervolgende groep te wachten. Aan de finish bleven er een aantal spurters over, maar iedereen zat à bloc."

'Vorm is er'

Toch was Offredo tevreden over zijn koers. "Ik heb een mooie wedstrijd gereden. De vorm is er, maar het einde van de klassiekers nadert en dan is het jammer dat ik geen dichte notering neerzet. Toch ben ik blij dat ik er vandaag stond", besluit Offredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties