Analyse 'West-Vlaamse teleurstelling, maar de Ronde en de Muur (her)leven'

Redactie
| 56 reacties
'West-Vlaamse teleurstelling, maar de Ronde en de Muur (her)leven'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Vlaanderen ging zoals de afgelopen jaren niet van start op de Grote Markt in Brugge, maar wel in Antwerpen. Vernieuwing is altijd aanpassen, maar achteraf gezien hoeft er niet geklaagd te worden.

Toegegeven, de belangstelling voor de Ronde was in Antwerpen minder groot dan de afgelopen jaren in Brugge. Ondanks het stralende zonnetje dat boven de renners scheen. Toch zorgde ene Peter Sagan voor meer dan voldoende sfeer door het aanwezige publiek te verwennen met een wheelie. Of wat dacht u van de Viking Clap voor Tom Boonen? Kippenvel.

Verandering van spijs...

Maar verandering van traditie vergt nu eenmaal altijd aanpassing. Al moeten we begrip tonen voor de teleurstelling in West-Vlaanderen. De aanloop richting de Vlaamse Ardennen werd prima vervangen door een passage via het Waasland. Al lag het tempo zondag wel érg laat in de openingsfase.

Al was er ook wel positief nieuws met de Muur van Geraardsbergen, die opnieuw in het parcours opgenomen werd. De scherprechter van vroeger speelde ook nu een grote rol, ondanks dat er na de mythische Muur nog ruim 90 kilometer afgelegd moest worden.

Greg Van Avermaet op de mythische Muur van Geraardsbergen

Terwijl in Geraardsbergen enkele jaren geleden de finale beslist werd, brak de koers er nu open. En dat zullen Greg Van Avermaet en Peter Sagan geweten hebben. Zij lieten zich compleet verrassen door Philippe Gilbert, Tom Boonen en nog heel wat renners.

De finale bleef quasi ongewijzigd en dat hoefde ook niet. De Oude Kwaremont en de Paterberg blijven twee geschikte waardemeters die kort na mekaar volgen om een eventuele beslissing te forceren. Ook deze 'nieuwe' Ronde van Vlaanderen zal de komende jaren ongetwijfeld nog spektakel opleveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties