22-jarige landgenoot debuteert met 17e plaats in 'de Hel': "Wil me niet opwerpen als toekomstig winnaar"

Redactie
| 5 reacties
22-jarige landgenoot debuteert met 17e plaats in 'de Hel': "Wil me niet opwerpen als toekomstig winnaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In je eerste Parijs-Roubaix meteen als 17e over de streep rijden. Dat betekent dat je iets in je mars hebt. Nochtans was hij aangeduid als reserve voor de 'Hel van het Noorden', maar de jonge Piet Allegaert reed een dijk van een koers.

Veel verbazende gezichten dus na een debutant die als 17e over de meet komt in Parijs-Roubaix. Toch blijft Allegaert met beide voeten op de grond. "Ik wil mij nu niet opwerpen als een toekomstig winnaar", opent hij in HNB. "Maar als ik nog wat kan versterken, zit een beter resultaat er zeker in. Maar ik ga niet zweven."

Toch was het wellicht even in de arm knijpen na het bekijken van de uitslag in Roubaix. "Ik heb gisteren zeker tien keer naar de uitslag gekeken. Je moet eens zien welke renners allemaal in mijn groepje zaten: Boonen, Greipel, Démare, Degenkolb..."

'Papa fier'

"En dan Pietje Allegaert daartussen. Zondagochtend voor de koers zei mijn pa nog dat hij al heel fier zou zijn als ik Parijs-Roubaix in mijn leven één keer kon uitrijden. Ik denk dat hij fier is. Daar heb ik drie blaren voor over", is Allegaert tevreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties