Ambitieuze Sean De Bie wil vol voor zege gaan, maar ziet één grote favoriet voor winst in Brabantse Pijl
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Sean De Bie wil de Brabantse Pijl graag winnen, maar vreest Michael Matthews

Ambitieuze Sean De Bie wil vol voor zege gaan, maar ziet één grote favoriet voor winst in Brabantse Pijl

Lotto Soudal rekent woensdag in de Brabantse Pijl onder meer op Sean De Bie, die in de Ronde van het Baskenland bewees in uitstekende doen te zijn. Hij leunt naar eigen zeggen aan tegen zijn topconditie.

Dat beweest De Bie alvast met twee keer een plek in de top vijf in het Baskenland. "Ik voelde me goed in het Baskenland, ook bergop ging het heel vlot, dat bewijst dat ik tegen mijn topvorm aanleun", opent De Bie bij zijn ploeg. "Ik ben tijdens de voorlaatste rit afgestapt, met het oog op de Ardennenklassiekers. Het is een extra dag rust die zeker van pas kwam."

Normaal mikt De Bie op het Vlaamse werk, maar dit jaar wil hij zich eens in de Ardennen testen. "Ik vond dat het dit jaar eens tijd was om te proeven van het Ardennenwerk. Ik ben nu nog jong en wil kijken of die koersen mij liggen, ik wil niet op latere leeftijd merken dat ik daar beter tot mijn recht kom. Ik heb dan ook bewust naar deze periode gepiekt."

"Ik wil morgen voor het hoogste doel gaan: winnen"

"Het parcours van de Brabantse Pijl ken ik goed, dat is behoorlijk pittig. De aankomst is één lange sprint op de Schavei. Daar moet je echt goede benen hebben om de tegenstand te verschalken. De voorbije jaren bleek de slotklim vaak beslissend. Al kan het zijn dat in de voorlaatste ronde al een beperkte groep wegraakt, dus attent zijn is de boodschap."

De Lotto Soudal-renner is ambitieus, maar ziet toch één grote favoriet voor winst. "Ik wil morgen voor het hoogste doel gaan: winnen. Dat is zeker mogelijk met mijn huidige vorm. Michael Matthews wordt een grote concurrent, hij reed heel sterk in het Baskenland. Hij is de te kloppen man."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties