Beste Belgische voorjaar ooit tot dusver, toch maakt De Cauwer een kanttekening

Redactie
| 22 reacties
Beste Belgische voorjaar ooit tot dusver, toch maakt De Cauwer een kanttekening

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen hebben tot dusver al een schitterend voorjaar gereden. Vooral Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert blonken uit en dat zorgde ervoor dat het met 16 podiumplaatsen het beste Belgische voorjaar ooit is, tot na Roubaix dan toch.

Ook commentator José De Cauwer is onder de indruk. "Van Avermaet stak erbovenuit, Gilbert won de Ronde en ook veel Vlaamse jongeren staken hun neus aan het venster", opent De Cauwer. Maar de voormalige Belgische bondscoach maakt ook een kanttekening. "Cancellara is gestopt, Sagan had veel pech en de buitenlanders waren opvallend afwezig."

Waalse klassiekers

"We hebben getoond dat we top waren in de Vlaamse koersen, maar na de Waalse klassiekers kan het al een heel pak minder zijn", beseft De Cauwer in HNB. Al lijkt het wel dat de toekomst verzekerd is. "Niet dat Van Avermaet vier keer Roubaix gaat winnen, maar hij kan koersen winnen waarin Boonen geen kans maakte."

"En daarnaast schoot Naesen als een komeet omhoog en zal hij nog verbeteren, en ook van Lampaert verwacht ik nog heel veel. Vanmarcke had veel pech, Stuyven gaat nog groeien en Benoot moet nog op niveau komen. Voor de komende jaren zitten we dus gebeiteld", besluit De Cauwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties